
Kanske är det sånt som alla lagar hela tiden.... jag gillar bara inte pastagratänger så för mig är det nytt. Faktiskt den första jag lagar i hela mitt liv! Receptet är för 2 portioner, jag fördubblade och fick en normal ugnsform.
4 dl kort pasta, ex fusilli
1 röd paprika i bitar
1 skuren lök
1 vitlöksklyfta i bitar
sambal oelek
oregano
salt
2 dl kesella, 10%
1 msk ajvar relish lr tomatpuré
100 g fårost i tärningar
svarta, urkärnade oliver
riven ost
Sätt ugnen på 200 gr. Koka pastan och fräs upp paprika, lök och vitlök i olivolja. Rör ner sambal och rejält med oregano.
Rör ihop kesellan med ajvar och salt och peppar.
Blanda den kokta pastan med allt annat (utom rivna osten) och lägg ned i smord, ugnsfast form. Strö över den rivna osten.
Grädda ca 25 minnuter.
Servera en härlig grönsallad till - kanske från trädgårdslandet?
Smaklig måltid.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar