15 mars 2009

Pastagratäng med paprika och fårost

Jag vet inte om recept kan ligga till sig och bli bättre med åren men detta har inte tappat stinget. Jag premiärlagar det efter att det legat till sig sisådär åtta-nio år och kan varmt rekommendera det. Det blev mums! Söt paprika, syrlig fårost och chilihetta gifte sig fint.
Kanske är det sånt som alla lagar hela tiden.... jag gillar bara inte pastagratänger så för mig är det nytt. Faktiskt den första jag lagar i hela mitt liv! Receptet är för 2 portioner, jag fördubblade och fick en normal ugnsform.

4 dl kort pasta, ex fusilli
1 röd paprika i bitar
1 skuren lök
1 vitlöksklyfta i bitar
sambal oelek
oregano
salt
2 dl kesella, 10%
1 msk ajvar relish lr tomatpuré
100 g fårost i tärningar
svarta, urkärnade oliver
riven ost

Sätt ugnen på 200 gr. Koka pastan och fräs upp paprika, lök och vitlök i olivolja. Rör ner sambal och rejält med oregano.
Rör ihop kesellan med ajvar och salt och peppar.
Blanda den kokta pastan med allt annat (utom rivna osten) och lägg ned i smord, ugnsfast form. Strö över den rivna osten.
Grädda ca 25 minnuter.
Servera en härlig grönsallad till - kanske från trädgårdslandet?
Smaklig måltid.

Inga kommentarer: