01 april 2010

Idag är förberedelsedag


I morgon kommer ungdomarna på middag och jag förbereder lite genom att göra ett underbart citron- och rosmarinsalt.
Enkelt och snabbt! Ta bara en citron och riv skalet. Bladen på några rosmarinstammar
plockas och gnuggas i en mortel tillsammans med citronskal och salt.
När det blivit en grön massa så silas saltet och -


voilá!
Ett underbart salt att krydda ugnsrostade grönsaker eller potatisklyftor exempelvis.


Torkade tomater fungerar också att förbereda en dag i förväg.
Ta stora, fina, röda tomater och klyfta dem.
Blanda rosmarin, timjan och råsocker (ekologiskt)
Mixa allt och strö över tomatklyftor som ligger på smord plåt.
Strö lite salt och svartpeppar över och in i 80 graders ugn i två timmar.


Hälften med nöjet att laga mat är att handla den. I synnerhet alla grönsaker och frukter.
Korgen blev full idag och jag lyckades få tag i gulbetor som lyser upp så fint med andra rotsaker.