06 juni 2009

Mmm, grillat igen...


Lite grillad lax med färskpotatis, limesås och mozzarellasallad smakade fint fram på eftermiddagen efter allt stök.

Mozzarella- och avokadosallad 4 port.
1 tsk vinäger
1 msk olivolja
2 msk basilikablad, finahackade
1 msk vatten
salt, svartpeppar
2 välmogna tomater skurna i tärningar
sallat, riven i bitar
1 avocado, skuren i bitar
1 mozzarellaost, ca 125 gr, tunnskivad
purjolök, det ljusgröna
svarta oliver

Blanda vinäger, vatten, olja, basilika, salt och peppar till en dressing.
Häll upp i skål. Lägg ned tomat, sallat och avocado och blanda runt.
Lägg upp blandningen i en kulle på ett stort fat.
Skär mozzarellan i tunna skivor och täck salladskullen.Strö över purjoskivorna, salta, peppra
och garnera med oliverna.

Extra gott blev det med egen mangold, basilika och vitlöksblast och mindre purjo.
Jag sitter nöjd. =)

2 kommentarer:

Små steg till ett enklare liv sa...

Tänkte ta med tomater,parma,och ost till kolonin för där har jag redan sallad i landet.Bra va? Ska prova dina recept!!!

Carina sa...

Gör det - de är goda. =)