01 februari 2009

Varm vegopaj med getost


Så efter att ha vågat mig ut och inhandlat ingredienser för veckans matlådor
så fixade jag denna underbara paj. Recept från Metro och Madeleine.

Pajdeg:
2 dl mjöl
1 krm salt
125 g kallt smör
2 msk kallt vatten
Fyllning:
150 getost
2 dl lätt creme fraiche
2 ägg
1 liten squash
1 paprika
1 ask cocktailtomater
1 tsk flingsalt

Gör så här:
Blanda pajdegen, kläm ut i form och låt stå 30 min i kyl.
Fräs under tiden squashen i olivolja,
skär paprikan i bitar och blanda CF, getost och ägg.
Förgrädda i 200 gr ugn 10 minuter- ta ut. Höj värmen till 225 gr.
Häll i CF/ost/äggblandningen i pajskalet.
Lägg på squash, paprika och tomater.
Strö över lite flingsalt och skjuts in i ugnen i 25 minuter.
Låt stå några minuter och sedan -
Mums filibabba.

Just idag unnar jag mig också en liten Baileysglass från Häägen-Dasz. =)



Inga kommentarer: