19 oktober 2008

Äpplepaj av dagens skörd.

Ingen bantningskur precis men urgod.
Recept:
125 g smör eller margarin
2,5 dl vetemjöl
1,5 msk strösocker
2 msk kallt vatten

Blanda ihop, klä form och ställ kallt en stund.
Fyll formen med valfria frukter -
jag brukar blanda äpplen, nektariner och hallon.
Häll på en smet av:
2 ägg
1,5 dl socker
1 dl vetemjöl
2 msk vaniljsocker
120 g smält smör
som vispats luftig.

Strö ev. över lite socker och/eller potatismjöl om nödvändigt.
In i ugnen lagom länge.

Fungerar utmärkt att äta som den är men är det en efterätt så ska man inte spara på krutet -
alltså gärna lite härligt fluffig vaniljvisp



2 kommentarer:

Anonym sa...

mmmmmmmmmeee like :) snyggt jobbat

Carina sa...

Kom å fika vet ja! =)